Η Disco ιέρεια Maria Mendiola απεβίωσε στα 69 έτη της

Bacarra

  • To ντουέτο των Baccara σχηματίστηκε το 1977 στη Μαδρίτη και έγιναν γνωστοί την ίδια χρονιά με το Yes Sir, I Can Boogie. To ευρωπαϊκό disco τραγούδι έφτασε στη κορυφή των charts καθώς μπήκε και στο βιβλίο Guinness ως το πιο πετυχημένο σε πωλήσεις τραγούδι από ντουέτο γυναικών.

    Μετά από μια μικρή διάλυση το 1981, ξανά σχηματίστηκαν το 1983, όπου αυτή την φορά είχαν και άλλους τραγουδιστές στο ρόστερ τους όπως την Christina Sevilla η οποία το 1999 ανανέωσε την φήμη τους με το άλμπουμ Baccara 2000.

    Το Yes Sir, I Can Boogie θεωρείτε ένα από τα πιο κλασσικά τραγούδια της disco μουσικής, καθώς έχει παιχτεί από ταινίες μέχρι και διαφημίσεις της Cadbury.

    Η τελευταία φορά που μπήκε στα charts ήταν πρόσφατα, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού EURO 2020, καθώς έγινε το ανεπίσημο anthem της εθνικής ομάδας της Σκωτίας. Κατά τη διάρκεια του Euro 2020 ακούστηκε πρώτη φορά στη νίκη της ομάδας τους ενάντια στη Σερβία, με αποτέλεσμα να μπει ξανά στα charts.

    Λίγο διάστημα πριν τον θάνατο της η Maria Mendiola δήλωσε "Μετά από τόσα χρόνια δεν θα περίμενα ποτέ να μπω στα charts. Δεν είμαι νέα πλέον αλλά σίγουρα ξέρω από boogie. Ευχαριστώ την εθνική Σκωτίας που θύμισε στον κόσμο ότι υπάρχουμε ακόμη".

Συντάκτης

Ημερολόγιο


Ζωντανά Τώρα

00:00 - 23:55 GMT+03:00
Music For Your Soul