Ημέρα 012: Αξιολογούμε τα top 25 τραγούδια των James Bond ταινιών

Lulu

 • Ήρθε η ώρα για την πρώτη λίστα μας, αξιολογώντας τα 50 χρόνια ταινιών James Bond.
  Με την ευκαιρία της νέας ταινίας No Time To Die, έχουμε συγκεντρώσει την λίστα με όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν στις ταινίες και τα παρουσιάζουμε με μια καθημερινή βάση countdown από το χειρότερο στο καλύτερο. 

   


  14. Lulu, “The Man With the Golden Gun” (“The Man With the Golden Gun," 1974)

  Ένα από τα πιο χλευαστικά Bond τραγούδια και σίγουρα ένα από τα πιο υποτιμημένα.

  Το δίδυμο John Barry και Don Black συνεργάστηκαν αρχικά στο κλασικό Diamonds Are Forever και αποφάσισαν αργότερα να δουλέψουν σε αυτό, μόνο που δεν τους πήγαν τα πράγματα όπως τα περίμεναν.

  Αρχικά τους δόθηκε ένα βιαστικό deadline για να το τελειώσουν όπου απευθείας τους έβαλε σε άγχος, βάζοντας και τον στιχουργό Black σε περίεργο οίστρο όταν από τον πρώτο στίχο μας λέει “He was a powerful weapon” ακολουθώντας από τον αθάνατο στίχο “ Who will he bang?”, και μετά εκνευριστική παύση μέχρι να μπει το “We…shall…seeeeee”. Για την κορύφωση έχουμε το “He’ll shoot anyone”. Με τι όπλο θα το κάνει όλα αυτά Lulu? Μάλλον με το “χρυσό” του όπλο. Ακούγεται καταπληκτικά τρομακτικό ε; Η μήπως όχι;

  Τα τρομερά προωθητικά ακόρντα του Barry έχουν άλλη άποψη για όλα αυτά, κάνοντας το ένα ακαταμάχητο χιτ, η Lulu ακούγεται σαν ροκ ν ρολ θεά που δεν έτυχε να είναι ποτέ, και όλο το θέμα βρίσκει τον τρόπο να σε κουνήσει. Ανέλπιστα camp, και κατά όλων των προβλέψεων, ανέλπιστα θαυμάσιο.

Συντάκτης

Ζωντανά Τώρα

09:00 - 19:00 GMT+02:00
Music For Your Ears (Weekend)
Enjoy your day with eclectic selections of superb music, pleasure for your ears!