Η Björk ξανά κοντά μας με το φρέσκο σινγκλ της Ancestress αφιερωμένο στην μητέρα της και φωνητικά από τον γιο της Sindri Eldon 

Η Björk ξανά κοντά μας με το φρέσκο σινγκλ της Ancestress αφιερωμένο στην μητέρα της και φωνητικά από τον γιο της Sindri Eldon 

Το νέο σιγνκλ της Björk με τίτλο Ancestress είναι γεγονός.

Το 10ό άλμπουμ της  Fossora είναι προ των πυλών καθώς θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το τραγούδι Ancestress είναι το ένα από τα δυο στο νέο άλμπουμ όπου είναι αφιερωμένα στην μητέρα της. Το άλλο ονομάζεται Sorrowful Soil.

Η ίδια έγραψε πρόσφατα στα social media ότι το Ancestress ‘’ αποτελεί ένα γράμμα στην μητέρα μου, την ιστορία της από την δίκη μου οπτική γωνία. Είναι γραμμένο σε χρονολογική σειρά, οι πρώτοι στίχοι μιλάνε για την παιδική μου ηλικία και συνεχίζει. Το τραγούδι έχει καταβολές από ένα ισλανδικό τραγούδι με τίτλο Grafskrift, το οποίο με κάποιο τρόπο περιγράφει  ένα πατριαρχικό μοτίβο στην ζωή κάποιου. Πιθανότατα ήθελα να το προσεγγίσω με μια πιο θηλυκή πλευρά, την βιολογική και συναισθηματική ιστορία της μητέρας μου που δεν αγγίζει προσωπικές και επαγγελματικές στιγμές της όπως η γέννηση η ο θάνατος της. Για 20 έτη δεν μπορώ να παρευρεθώ σε κηδείες καθώς κάτι σε αυτές μου βγάζει τον κακό μου εαυτό. Ίσως επειδή μετά από χιλιάδες συναυλίες έχω μια διαφορετική άποψη για τα τελετουργικά. Αυτό που με προσβάλει περισσότερο σε αυτές είναι το πως γίνεται να εγκλωβίζουνε το πνεύμα στις κλειστόφοβικες  εκκλησίες, ενώ το πνεύμα χρειάζεται να βρίσκεται έξω στην φύση και τα στοιχεία της‘’.

Ο γιος της Sindri Eldon συμμετεχει στην παραγωγή καθώς και στα φωνητικά και όπως δήλωσε η ίδια ‘’ έχει πολύ λαχταριστή φωνή και ήταν πολύ κοντά στην μητέρα μου ‘’.

home