Ο συντάκτης Άκης Κάτηρας διαλέγει τα Top 10 singles για τον μήνα που πέρασε: Φεβρουάριος 2022

Ο συντάκτης Άκης Κάτηρας διαλέγει τα Top 10 singles για τον μήνα που πέρασε: Φεβρουάριος 2022

Κάθε τέλος του μήνα, μέσα από αυτή την στήλη, θα διαλέγω τα τοπ 10 singles για τον μήνα που πέρασε και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Μια προσωπική λίστα χωρίς περιορισμούς ειδών μουσικής, με σκοπο να βρίσκετε συγκεντρωτικά τα τραγούδια που ξεχώρισαν.

Για τον μήνα Φεβρουάριο 2022 η λίστα έχει ως εξής 

10. Sunflower Bean – Who Put You Up To This?

Οι Νεοϋορκέζοι Sunflower Bean ολοένα και ανεβαίνουν την σκάλα της φήμης με την αιθέρια αισθητική τους και την απαράμιλλη κλάση τους. Το μέλλον σίγουρα διαγράφεται λαμπερό ενώ κάπου σε μια σκιά της λάμψης τους διακρίνω ανεπαίσθητα την αύρα της Elisabeth Fraser εποχής Cocteau Twins.

9. Little Boots – Out (Out)

Άλλη μια ανερχόμενη δύναμη της ηλεκτρονικής ποπ μουσικής που δείχνει να παίζει το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Το Out (Out) είναι το τραγούδι που περίμενε η Little Boots για να φωνάξει δυνατά ότι ήρθε για να μείνει. 80s αισθητική και μια παρανοϊκή ομοιότητα με την χροιά της Madonna, που αν άκουσε το τραγούδι της Little Boots θα έχει καταλάβει τι λείπει από την καριέρα της από την μετά Hard Candy εποχή. Εθιστικό.

8. Mahalia – Letter To Ur Ex

Ο τρόπος που γράφει τις RnB μπαλάντες της η Mahalia, έρχεται από τις αρχές του 21ου αιώνα. Η συναισθηματική φόρτιση που σου προκαλεί είναι ωμή, ειλικρινής και αυθεντική. Είτε έχεις χωρίσει πρόσφατα είτε όχι, δεν έχει σημασία γιατί θα νιώσεις σαν να συμβαίνει. Σίγουρα το πιο γλυκό τραγούδι του μήνα.

7. Silk Sonic – Love’s Train 

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της γιορτής του έρωτα, και δεν θα μπορούσε να λείψει ένα ποιοτικό τραγούδι από την λίστα. Η έκπληξη ήρθε από τους σωτήρες των 70s και 80s Silk Sonic που εδώ διασκευάσουν το κλασικό τραγούδι του 1982 Love’s Train από τους Con Funk Shun και αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν στις 14 Φεβρουαρίου. 

6. Shy FX & Liam Bailey – Come Around Slowly 

Άλλη μια έκπληξη από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήρθε από την μακρινή Jamaica. Οι θρύλοι Shy FX και Liam Bailey συνεργάζονται ξανά μετά από πολλά χρόνια, και μας προσφέρουν ένα αυθεντικό τραγούδι έρωτα μέσα από την πάντα τίμια στο πάθος ρέγκε μουσική, που όσο παίζει και φτάνει στο τέλος του σου αφήνει ένα αληθινό χαμόγελο στα χείλη.

5. Kavinsky – Zenith 

Jazz αισθητική με ηλεκτρονική 80s nostalgia από τον τελευταίο πρεσβευτή του Γαλλικού μύθου, Kavinsky που αποφάσισε να γυρίσει για τα καλά. Αν το ακούσεις κάποιο βροχερό πρωινό με ζεστό καφέ θα μεταφερθείς σε άλλη διάσταση και θα κυνηγάς μηχανικούς μωβ μονόκερους.

4. Banks – Holding Back 

Η Banks δεν απογοητεύει ποτέ. Η φωνή της αγγίζει την τελειότητα ενώ η εξέλιξη της είναι ένα ανεξήγητο μυστήριο. Τραγούδι που σηκώνει τρίχα αν ξέρεις να μελετάς μουσική. Θα μπορούσε να είναι στην πρώτη θέση.

 3. Paris Jackson – Never Going Back Again 

 Η μεγαλύτερη έκπληξη του μήνα έρχεται από την κόρη του σχεδόν εξωγήινου – μύθου όλων των εποχών στην μουσική, Michael Jackson. 

Η Paris Jackson μεγάλωσε μακρυά από τα φώτα δημοσιότητας και δημιούργησε μια μυστήρια περσόνα που θα ήταν ικανή για τα καλύτερα και τα χειρότερα. Η ζωή της δεν θυμίζει σε τίποτα την ζωή που θα περίμεναν όλοι και σήμερα τολμάει να ασχοληθεί με την μουσική με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να προβλέψει κανείς. Το Never Going Back Again μέσα σε 2 λεπτά διαρκείας κουβαλάει όλη την παραδοσιακή μουσική της αμερικανικής ιστορίας με ένα μαγικό τρόπο που δεν ξέρεις που να πρωτο σταθείς. 

2. Ewan Mc Vicar – Movin On Over 

Ένας από τους πιο ελπιδοφόρους νέους παραγωγούς της house και techno μουσικής αποφάσισε να με κάνει χαρούμενο τον Φεβρουάριο, καθώς κυκλοφόρησε ένα τραγούδι φόρο τιμής στην πιο χρυσή εποχή της ηλεκτρονικής μουσικής, τα 80s και ειδικότερα στην σκηνή του Chicago House και ακόμη πιο ιδιαίτερα στον θρύλο Dj Ron Hardy του Muzic Box που άλλαξε τα δεδομένα σε όλη την βιομηχανία. Είναι acid, είναι Chicago, είναι Jackin House. Μουσική τελειότητα.

1. Red Hot Chili Peppers – Black Summer

Το τραγούδι του μήνα έρχεται από την μπάντα που όλοι γνωρίζουμε, καθώς και τους λόγους που  κατάφεραν να μας κάνουν να τους γνωρίζουμε. Το μεγαλείο του συγκεκριμένου τραγουδιού έχει να κάνει με το ότι οι Peppers, μια μπάντα που υπάρχει στον κόσμο μας εδώ και 40 χρόνια, αποφάσισε να ξαναγυρίσει και να καταφέρει να μη χάσει ούτε για ένα δευτερόλεπτο την φρεσκάδα που δημιουργεί όλα αυτά τα χρόνια. Ποσό σπάνιο για μια μπάντα δεινόσαυρο, να καταφέρει να μείνει μετά από σχεδόν μισό αιώνα, αληθινή στον ήχο της χωρίς αλλαγές, και να καταφέρει εν έτη 2022 να προσφέρει φρέσκια απόλαυση. Ίσως η τελευταία μεγάλη μπάντα υψηλού περιεχομένου χωρίς πτώση.

home