Ο συντάκτης Άκης Κάτηρας διαλέγει τα Top 10 singles για τον μήνα που πέρασε: Ιανουάριος 2022

Ο συντάκτης Άκης Κάτηρας διαλέγει τα Top 10 singles για τον μήνα που πέρασε: Ιανουάριος 2022

Κάθε τέλος του μήνα, μέσα από αυτή την στήλη, θα επιλέγω τα τοπ 10 singles για τον μήνα που πέρασε και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Μια προσωπική λίστα χωρίς περιορισμούς ειδών μουσικής, με σκοπο να βρίσκετε συγκεντρωτικά τα τραγούδια που ξεχώρισαν.

Για τον μήνα Ιανουάριος 2022  η λίστα έχει ως εξής 

10. Lucious – Next To Normal 

Η εποχή της Disco μουσικής ανήκει στο παρελθόν αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα όταν στην εποχή μας ακούω τέτοιες παραγωγές που θυμίζουν την πιο ερωτική περίοδο της μουσικής. Τα κορίτσια με την ονομασία Lucious επέστρεψαν μετά από 6 χρόνια για να μας δώσουν μια γεύση από την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά που περιμένουμε με ανυπομονησία. Μια δεύτερη αναπόληση παρελθόντος επίσης στην τρομαχτική ομοιότητα φωνής και στυλ των αγαπητών Scissor Sisters του 2000.

9. SZA – I Hate You

Η SZA ωριμάζει όμορφα και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο ερωτικά της τραγούδια που ανεβάζει τον πήχη της καριέρας της με σαφές επιρροές από την χρυσή R&B σκηνή των 90s.

 8. Romy, Fred Again, HAAi – Lights Out

Μια συνεργασία έκπληξη από 3 από τους πιο ελπιδοφόρους καλλιτέχνες της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής σήμερα, όπου γνωρίστηκαν πρόσφατα σε κάποιο πάρτυ και αποφάσισαν να δοκιμάσουν να κάνουν μουσική μαζί. Το αποτέλεσμα μας ταξιδεύει  στην rave εποχή των 90s και μας γεμίζει αισιοδοξία για μελλοντικές τους συνεργασίες. 

 7. Tove Stryke – Show Me Love 

Αν σε ένα παράλληλο σύμπαν η Σουηδία ήταν η Αμερική τότε η Σουηδέζα Tove Stryke θα ήταν σούπερ σταρ. Ένα outsider για αυτόν τον μήνα μπαίνει δυνατά στην λίστα μου όχι απλά για την φωνή της η την σφιχτοδεμένη παραγωγή, αλλά για την έμπνευση ακούγοντας το, να σου θυμίζει τόσα πολλά τραγούδια αλλά ταυτόχρονα να ξεχωρίζει με μοναδικό τρόπο.  

6. Tove Lo – How Long 

Η τηλεοπτική σειρά Euphoria είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο της εποχής μας, καθώς βρήκε και τον τρόπο να βάλει στο παιχνίδι σημαντικά ονόματα της μουσικής να θέλουν να δώσουν τραγούδια τους για το soundtrack της σειράς. Η Tove Lo έχει μια από τις αγαπημένες μου χροιές φωνής και σίγουρα το δικό της τραγούδι κατάφερε να ξεχωρίσει από καλλιτέχνες επιπέδου Lana Del Rey που συμμετέχει επίσης στο soundtrack. Με τέτοιο συναίσθημα το μέλλον της ανήκει.

 5. The Weeknd – Best Friends 

Ο ασταμάτητος The Weeknd αποφάσισε να υποδεχτεί το 2022 με νέο άλμπουμ και να φωνάξει ότι θα φέρνει νέα μουσική κάθε μήνα. Μέσα σε αυτό λοιπόν ξεχώρισα ένα κομμάτι που πέρασε απαρατήρητο αλλά θεωρώ ότι είναι το καλύτερο του δίσκου. Μια ακρόαση θα σας πείσει 

 4. Charlotte Adigery & Bolis Pupul – Ceci N’est Pas Un Cliche 

Ένα ασυνήθιστο δίδυμο μουσικών αλλά και ζευγάρι στην ζωή, αποφάσισε να σπάσει τα κοντέρ δημιουργικότητας για τον μήνα που πέρασε και να αφεθεί σε αυτό που κάνει την μουσική να μας προσφέρει νέα όρια χωρίς κανόνες, καθώς επέλεξε να χρησιμοποιήσει στους στίχους διάφορες κλισέ ατάκες – τίτλους τραγουδιών που έχουν χαραχτεί στο μυαλό μας, και να μας προσφέρει ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα τραγούδια που θα ακούσουμε φέτος. Θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα και στην πρώτη θέση. 

 3. Confidence Man – Feels Like A Different Thing 

Το κομμάτι έκπληξη του μήνα έρχεται από την μακρινή Αυστραλία η οποία έχει την τιμητική της εδώ και λίγο καιρό, καθώς φαίνεται να διανύει χρυσή εποχή έμπνευσης και δημιουργικότητας με πολλούς καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν και ίσως οδηγεί την κούρσα της εξέλιξης. Ακούγοντας το νιώθεις ότι ταξίδεψες στον χρόνο και συγκεκριμένα στο 1993, μια χρονιά που η αισιοδοξία της εποχής για όλη την φρεσκάδα που ενέπνεε ήταν στα μέγιστα επίπεδα της. House,breakbeat και πιάνο riffs βγαλμένa από κάθε rave party που οι παλιοί εδώ μέσα θα θυμηθούν. Το ακούς, το ξανά ακούς και σε παρασέρνει σε ένα roller coaster που ξέρεις ότι θα καταλήξει σε έκρηξη μεγατόνων. 


2. Pearl Charles – Givin It Up

70s Americana funk disco δαιμόνια, βγείτε έξω από την ψυχή της Καλιφορνέζας Pearl Charles, και αποκαλύψετε τον σκοπό που μας στοιχειώνετε στο 2022. Μάλλον ο λόγος θα είναι σοβαρός. Να φέρετε πίσω την μαγεία της μουσικής που αναπολούμε. 

1. The Range – Bicameral 

Το τραγούδι του μήνα και όχι μόνο, έρχεται από έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς της δεκαετίας, ο οποίος εμφανίστηκε πάλι μετά από 6 χρόνια. Ο The Range είναι ο παραγωγός που η μουσική έχει ανάγκη σήμερα και ελπίζουμε να βγάλει και δίσκο σύντομα. Για όσους δεν τον έχουν ανακαλύψει, κάντε μια έρευνα ακούγοντας το άλμπουμ του Potential του 2016 και θα καταλάβετε. Με την συγκεκριμένη κυκλοφορία νιώθω αισιόδοξος για το μέλλον της μουσικής. Απολαύστε το. 

home