Ο συντάκτης Άκης Κάτηρας διαλέγει τα Top 10 singles για τον μήνα που πέρασε: Νοέμβριος 2021

Ο συντάκτης Άκης Κάτηρας διαλέγει τα Top 10 singles για τον μήνα που πέρασε: Νοέμβριος 2021

Κάθε τέλος του μήνα, μέσα από αυτή την στήλη, θα διαλέγω τα τοπ 10 singles για τον μήνα που πέρασε και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Μια προσωπική λίστα χωρίς περιορισμούς ειδών μουσικής, με σκοπο να βρίσκετε συγκεντρωτικά τα τραγούδια που ξεχώρισαν.

Για τον μήνα Νοέμβριος 2021 η λίστα έχει ως εξής 

10. Wet Leg – Too Late Now 

Τα κορίτσια από το Isle Of White είναι η αποκάλυψη της χρονιάς από την στιγμή που έκαναν την επιτυχία τους το καλοκαρι, και από τότε ο πλανήτης περίμενε την στιγμή που θα ανακοινωσουν το πρωτο τους άλμπουμ. Αυτή η στιγμή έφτασε την τελευταία μέρα του μήνα, ανακοινώνοντας το για την νέα χρόνια και μας έδωσαν μια μικρή γεύση ακόμη από το τι έχουμε να ακούσουμε. 

9. Ibeyi ft. Pa Salieu – Made Of Gold

Μια συνεργασία έκπληξη από τις Γάλλο Κουβανές δίδυμες αδερφές που έχουν ενθουσιάσει τον μουσικό κόσμο με τις καταπληκτικές φωνές τους και τον αφοπλιστικό Pa Salieu. Ένα εξωτικό τραγούδι που σε ταξιδεύει.


8. Nilufer Yanya – Stabilise 

Ένα από τα τραγούδια του μήνα που κολλάει στο μυαλό σου. Μια φορά είναι αρκετή για να το σιγοτραγουδάς όλη μέρα. Περιμένουμε πολλά από άλλη μια νέα καλλιτέχνιδα που δείχνει ότι θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

7. Yaya Bey – Made This On The Spot

Το πιο chill τραγούδι της λίστας και του μήνα μας έρχεται από άλλη μια νέα ταλαντούχα τραγουδιστρια που ανυπομονούμε να δούμε την πορεία της. Ξάπλωσε, σβήσε τα φώτα και πατά play. Η αλλιώς, η διαφυγή του μήνα από την βαβούρα γύρω σου.

6. Maxwell – Off

Η αξία των μεγάλων μουσικών φαίνεται από την επιστροφή τους μετά από χρόνια. Ο Maxwell για άλλη μια φορά μας αποδεικνύει ότι είναι τεράστιος καλλιτέχνης καθώς γύρισε να αποτελειώσει την τριλογία που ξεκίνησε δεκαετίες πριν με το νέο και τελευταίο του άλμπουμ. Η πρώτη γεύση είναι το Off, το οποίο τον βρίσκει αναλλοιωτο, σαν να μην έλειψε μια μέρα.

 https://www.youtube.com/embed/kDaC0XkEYys


5. Arca – Electra Rex

Στα μέσα της λίστας θα συναντύσουμε την αμφιλεγόμενη Arca που μας φέρνει τον ήχο του μέλλοντος. Ίσως ότι πιο σύγχρονο ακούμε στον κόσμο, η μουσική της για την ώρα προβληματίζει και αποξενώνει αλλά σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη. Ένα από τα καλύτερα της δείγματα κυκλοφόρησε τον μήνα που μας πέρασε. Πατήστε το όριο ηλικίας για να το ακούσετε.


4. Keinemusik ft. Nomi Ruiz – Pussy Power

Ίσως η καλύτερη συνεργασία του μήνα, με την πάντα εύθραυστα υπέροχη φωνή της Nomi Ruiz που ακούγεται εδώ σαν Άγγελος να μιλάει για την δύναμη της μήτρας. Λίγοι τραγουδιστές σήμερα έχουν την δυνατότητα να ακροβατούν συναισθηματικά με τις νότες και σίγουρα η συγκεκριμένη είναι μέσα σε αυτούς. Ίσως άξιζε και ψηλότερα


3. Silk Sonic – Smokin Out The Window

Τι δώρο ήταν αυτό φέτος, με την καταπληκτική ιδέα να σχηματίσουν νέο σχήμα ο Bruno Mars και ο Anderson Paak., το οποίο θα είναι αφιερωμενο στην χρυσή εποχή της μουσικής. Μια εποχή που μας έχει λείψει όσο τίποτα άλλο.

2. Lazy Eyes – Fuzz Jam

Αφήστε κάτω ότι κρατάτε αυτή την στιγμή και πατήστε το play. Ανοίξτε τα μάτια και απολαύστε την μπάντα που ήρθε για μας τρελάνει. Late 60s ψυχεδέλεια και 70s avant garde progressive rock από τα πιτσιρίκια που αποδεικνύουν ότι η μουσική κάνει κύκλους και παίζει με το μυαλό μας.

 
1. Kavinsky – Renegade 

Ο μύθος του Kavinsky άρχισε να ζυγίζει τόνους. Τι comeback είναι αυτό; 
Βγαλμενο από σενάριο των Daft Punk, φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Το τραγούδι του μήνα που μας πέρασε είναι μια όαση στις δύσκολες εποχές της μουσικής. 

https://www.youtube.com/embed/PoX4ChBVaHE

home