Το νέο ντοκιμαντέρ για τον Brian Eno θα περιέχει πρωτοποριακή τεχνολογία με πολλαπλά φινάλε αναλόγως από που το βλέπει ο θεατής

Το νέο ντοκιμαντέρ για τον Brian Eno θα περιέχει πρωτοποριακή τεχνολογία με πολλαπλά φινάλε αναλόγως από που το βλέπει ο θεατής

Με ονομασία ENO και σκηνοθετημένο από τον Gary Hustwit του Helvetica, θα αποτελεί ένα μοναδικό για τα σημερινά δεδομένα ντοκιμαντέρ αποτελούμενο από εκατοντάδες ώρες πρωτότυπου υλικού και ακυκλοφόρητη μουσική από τα προσωπικά αρχεία του Eno καθώς και οπτικό υλικό.

Θα περιέχει πολλαπλά φινάλε και φόρμες, οι οποίες θα επηρεάζονται ανάλογα από τον τρόπο που θα το παρακολουθεί ο θεατής.

Ο σκοπός αυτής της αινιγματικής προσέγγισης έχει να κάνει με τις διαφορετικές πλευρές και καταστάσεις την περίοδο που ο Eno έφτιαχνε μουσική.

Ο σκηνοθέτης θέλει να κάνει μια βαθειά βουτιά στα θέματα που ιντρίγκαραν περισσότερο τον καλλιτέχνη, όπως η αντοχή του, η κοινωνική ισότητα και το μέλλον του πολιτισμού καθώς εστιάζει στην φύση της δημιουργικότητας που καλύπτει όλα αυτά. 

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί, κάτι το οποίο σπάνια έχει συμβεί στο παρελθόν και ανοίγει δρόμους.

Όπως δήλωσε και ο σκηνοθέτης Gary Hustwit ‘’ Ο Eno είναι ο τέλειος καλλιτέχνης για να συνοδεύσει ένα τετοιο πρωτοποριακό πρότζεκτ καθώς στο παρελθόν έχει απορρίψει εκατοντάδες προτάσεις καθώς δεν ήθελε να κάνει κάτι συμβατικό. Βλέπω το ENO ως μια καλλιτεχνική ταινία που έχει να κάνει με την δημιουργικότητα καθώς συμβολίζει και την 50ετή καριέρα του καλλιτέχνή’’.

home