The Orb Bag, by Nik Bentel

The Orb Bag, by Nik Bentel

Η πρόσφατη δημιουργία του Nik Bentel, είναι η «The Orb Bag». Μια τσάντα η οποία είναι εμπνευσμένη από μαθηματικές επιφάνειες που είναι γνωστές ως «Dupin Cyclide», και μοιάζει με έναν παραμορφωτικό καθρέφτη που ο χρήστης κουβαλά μαζί του όπου κι αν πάει. Το γυαλιστερό φινίρισμά του σε χρώμιο, αντανακλά οποιονδήποτε και οτιδήποτε, και όταν ο χρήστης κρατά την The Orb Bag στο οπτικό του πεδίο, μπορεί να μπορεί να δει ποιος περπατά πίσω του ή τι συμβαίνει πίσω του, ακριβώς όπως ένας καθρέφτης οπισθοπορείας για αυτοκίνητα αλλά με στρεβλό τρόπο.

Αυτός όμως δεν ήταν ο αρχικός στόχος του Nik Bentel όταν σκέφτηκε να σχεδιάσει την The Orb Bag. Αυτό που ήθελε να καταφέρει ήταν να μπορέσει να δημιουργήσει ένα αντικείμενο σε σχήμα τσάντας που θα μπορούσε να παραμορφώσει και να «περιτυλίξει» το φως. Το καταφέρνει εν μέρει χρησιμοποιώντας το φινίρισμα χρωμίου, αλλά για να κάνει την τσάντα όσο το δυνατόν πιο τέλεια και σχεδιασμένη επακριβώς, (ο σχεδιαστής, ο οποίος έκανε επίσης το κουτί ζαχαροπλαστικής στο Grand Budapest Hotel του Wes Anderson ως μια πραγματική τσάντα) στράφηκε στα μαθηματικά και τις εξισώσεις για να πετύχει το ακριβές αποτέλεσμα.

Με λίγα λόγια, η Orb Bag του Nik Bentel είναι εμπνευσμένη από μαθηματικές αλγεβρικές επιφάνειες που είναι γνωστές ως «Κύκλος Dupin» Μοιάζει με μια λεία, καμπύλη «blob» ή ένα γιγάντιο κρουασάν (με τα δύο άκρα να συνδέονται), αλλά σε τρισδιάστατο σχήμα. Το Dupin Cyclide παίρνει ένα επίπεδο σχήμα, όπως ένα οβάλ ή ένας συμπιεσμένος κύκλος που ονομάζεται κωνικό τμήμα, και το περιστρέφει γύρω από έναν άξονα χωρίς να αγγίζει καθόλου το οβάλ. Καθώς το οβάλ περιστρέφεται, δημιουργείται αυτό το λείο, κυρτό σχήμα.

Όταν ο Nik Bentel και η ομάδα του «συνάντησαν» αυτή τη μαθηματική εξίσωση, τη χρησιμοποίησαν ως ιδέα για να φτιάξουν την Orb Bag, αποτυπώνοντας με σχετική ευκολία το σχήμα του Dupin Cyclide. Μετατρέπουν δηλαδή έναν μαθηματικό υπολογισμό σε τσάντα, με φινίρισμα χρωμίου για υψηλή αντανάκλαση για να καθρεφτίζει για να παραμορφώνει και να αντικατοπτρίζει το περιβάλλον.

Η τσάντα Orb είναι κατασκευασμένη με ακρυλικό, χρησιμοποιώντας καλούπι έγχυσης δύο μερών. Το εσωτερικό του είναι επενδεδυμένο με δέρμα σε μεταλλική απόχρωση και υπάρχει ένα κρυφό μαγνητικό κούμπωμα στο εσωτερικό της, αντί για το εξωτερικό για να κάνει το σχήμα λείο όταν η τσάντα κλείνει. Αυτό το κούμπωμα επιτρέπει την αδιάλειπτη εμφάνιση της επιφάνειας που μοιάζει με καθρέφτη. Όταν η τσάντα περιστρέφεται, μοιάζει ακριβώς όπως ένα νόμισμα που στροβιλίζεται πριν πέσει κάτω.

Η τσάντα Orb του Nik Bentel έχει τιμή 250 δολάρια και περιορίζεται μόνο σε παραγωγή των 150 τεμαχίων.

home