Τι έκανε η Αudrey Hepburn

Τι έκανε η Αudrey Hepburn

Μου ζήτησαν να υποδυθώ όταν δεν μπορούσα να υποδυθώ. Με παρακάλεσαν να τραγουδήσω το “Funny Face” όταν δεν μπορούσα να τραγουδήσω, και να χορέψω με τον Fred Astaire όταν δεν μπορούσα να χορέψω, και να κάνω όλα αυτά τα πράγματα για τα οποία δεν ήμουν προετοιμασμένη. Και μετά προσπάθησα με πάθος να τα αντιμετωπίσω όλα.


Η Audrey Hepburn, γεννημένη στις 4 Μαΐου 1929, ήταν μια από τις πιο αγαπημένες και εμβληματικές ηθοποιούς του κινηματογράφου. Η καριέρα της αναδείχθηκε στα μέσα του 20ού αιώνα, και η επιρροή της εκτείνεται πέρα από την οθόνη, καθώς έγινε γνωστή τόσο για το απαράμιλλο στυλ της όσο και για το σπουδαίο ανθρωπιστικό της έργο.

Η Audrey Hepburn ξεχώρισε για το φυσικό της χάρισμα στην ηθοποιία, αλλά και την ανεπιτήδευτη κομψότητά της. Ξεκίνησε την καριέρα της στον κινηματογράφο με την ταινία “Roman Holiday” το 1953, όπου κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν πολλές επιτυχημένες ταινίες, όπως το “Breakfast at Tiffany’s”, το “Sabrina” και το “My Fair Lady”.

Ήταν Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF και ένθερμη υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των παιδιών. Η αφοσίωσή της στις ανθρωπιστικές δράσεις και η ευαισθησία της, έκαναν την Hepburn ένα πρότυπο για πολλούς.

Στον τομέα της μόδας, η Audrey Hepburn αποτελεί αληθινή έμπνευση. Το στυλ της, που χαρακτηρίζεται από την απλότητα, την κομψότητα και την κλασική γοητεία, παραμένει επιδραστικό έως και σήμερα.

Η Audrey Hepburn άφησε τη ζωή της το 1993, αλλά η κληρονομιά της συνεχίζει να ζει μέσα από την τέχνη της.

home