Το Μodern Studio Cabin ενός συγγραφέα

Το Μodern Studio Cabin ενός συγγραφέα

Ο αρχιτέκτονας Bulent Baydar της εταιρείας Harrison Design, εταιρεία αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού με έδρα την Ατλάντα, σχεδίασε μια καμπίνα από γυαλί και ξύλο, για έναν συγγραφέα.
Σκοπός αυτού του στούντιο των 40 τετραγωνικών μέτρων, ήταν να μπορεί να λειτουργεί ως το οικιακό γραφείο του συγγραφέα και ως καταφύγιο για ήσυχη σκέψη.

Οι πτυσσόμενες γυάλινες πόρτες ανοίγουν για να δώσουν μια ισχυρή σύνδεση με τον εξωτερικό χώρο. Η κλίση της στέγης και τα ψηλά παράθυρα ενισχύουν την αίσθηση του ευρύ χώρου. Η χρήση οργανικών υλικών ζεσταίνει την μοντέρνα αισθητική, με οροφή από κέδρο και πάτωμα από ξύλο, που προέρχεται από ανακυκλωμένα βαρέλια ουίσκι, συμπληρώνοντας με τα πιο σύγχρονα στοιχεία της καμπίνας το γυαλί και τον χάλυβα.

Στο εσωτερικό, δύο στήλες βιβλιοθηκών που ανοίγουν και κλείνουν σαν πόρτες, κινούνται για να αποκαλύψουν το μπάνιο και μια μικρή περιοχή αποθήκευσης. Στο πίσω μέρος, δημιουργείται ένας χώρος στέγασης στην σοφίτα που διαχωρίζεται όμως στην μέση από την κλίση της στέγης. Φυσικά η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη καταλαμβάνει ολόκληρο τον τοίχο. Η καμπίνα ολοκληρώνεται με γραμμές κλασικών και μοντέρνων επίπλων και φωτιστικών συσκευών, πλαισιωμένες με οικογενειακές φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα.

Παρά τον αρχικό του σχεδιασμό για να προάγει την ήσυχη σκέψη και να προσφέρει απρόσκοπτες ώρες γραφής στον ιδιοκτήτη του, το Modern Studio Cabin λειτουργεί και σαν επισκέψιμος χώρος, ανοιχτός για το κοινό.

home