Το ρομπότ Ballie

Το ρομπότ Ballie

Μαζί με τη νέα διαφανή οθόνη MICROLED, η Samsung αποκαλύπτει το Ballie στην CES 2024, το ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη (Ballie AI) σε σχήμα μπάλας που αναπαράγει βίντεο οπουδήποτε στο σπίτι χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο προβολέα του. Περισσότερο από την ικανότητά του να παρουσιάζει ταινίες σε οποιαδήποτε επιφάνεια, το Ballie έχει τα χαρακτηριστικά του γενικού διευθυντή του σπιτιού, αλλά και του πολύτιμου βοηθού. Περιφέρεται αυτόνομα μέσα στο σπίτι, παρακολουθεί το περιβάλλον για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν έξυπνες οικιακές συσκευές ξεχασμένες ανοιχτές και προστατεύει τους ανθρώπους και τα κατοικίδια στέλνοντας ειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες όταν εκείνοι λείπουν από το σπίτι.

Η Samsung υποστηρίζει ότι το ρομπότ Ballie μπορεί να συνδεθεί με τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να αφαιρέσουν κάποιες δουλειές του σπιτιού από τον φόρτο εργασίας τους και να τις αναθέσουν στο ρομπότ. Καθώς οι συνήθειες και τα μοτίβα των αναγκών επαναλαμβάνονται, το Ballie τα θυμάται, οπότε την επόμενη φορά που ο ιδιοκτήτης θα θελήσει να κάνει κάτι, ας πούμε, να ανάψει μια λάμπα σε μια συγκεκριμένη ώρα, το ρομπότ AI το θυμάται και θα ανάψει την λάμπα από μόνο του πριν προλάβει να το ζητήσει ο ιδιοκτήτης. Η διαδικασία της συνεχούς μάθησης είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το AI ρομπότ Ballie πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη.

Άλλα χαρακτηριστικά του ρομπότ, όπως τα παρουσίασε τη Sumsung στην CES 2024, είναι ότι χαιρετίζει τους ιδιοκτήτες μόλις εκείνοι εισέλθουν στο σπίτι προβάλλοντας στο πάτωμα ένα μήνυμα καλωσορίσματος. Το Ballie μπορεί επίσης να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για οποιαδήποτε δραστηριότητα στο σπίτι, είτε οι ιδιοκτήτες ασκούνται, εργάζονται ή χαλαρώνουν παίζοντας τη μουσική που ταιριάζει στην κάθε περίσταση και αυξάνοντας ή μειώνοντας τον φωτισμό. Όλα αυτά γίνονται με βάση τα μοτίβα και τις ρουτίνες που ακολουθεί η κάθε οικογένεια, και έτσι για τον καθένα οι επιλογές είναι διαφορετικές.

Το ρομπότ Βallie AI μπορεί επίσης να απαντά αυτόματα σε τηλεφωνικές κλήσεις όταν οι ιδιοκτήτες είναι πολύ απασχολημένοι για να σηκώσουν το τηλέφωνο. Κυλάει κοντά τους, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να συνομιλούν με τον καλούντα και να ακούν τις απαντήσεις τους μέσω των ενσωματωμένων ηχείων. Το Ballie μπορεί επίσης να εμφανίζει τις τρέχουσες ειδήσεις και τα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων για τον καιρό, σε όποια επιφάνεια επιθυμούν οι ιδιοκτήτες. Λόγω του εγκατεστημένου προβολέα, αισθητήρων και καμερών, το ρομπότ AI της Samsung μπορεί επίσης να γίνει μια μεγάλη οθόνη για τις ανάγκες της δουλειάς ή για το σχολείο.

home