Δείτε το τρέιλερ για την μυστήρια ιστορία των αινιγματικών KLF με τίτλο Who Killed The KLF?

Δείτε το τρέιλερ για την μυστήρια  ιστορία των αινιγματικών KLF  με τίτλο Who Killed The KLF?

Ο Chris Atkins δημιούργησε ένα μυστήριο ντοκιμαντέρ για τους KLF με τίτλο Who Killed The KLF? το οποίο διέρρευσε πριν την πρεμιέρα του και μπορεί να βρεθεί ον-λάιν.
Νομικές συνέπειες από τους δικηγόρους των καλλιτεχνών προσπάθησαν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία του καθώς και την παραγωγή του φιλμ καθώς από ότι φαίνεται εξακολουθούν να θέλουν το μυστήριο γύρω τους.

Το 2016 – όταν πέσανε οι πρώτες ιδέες για το ντοκιμαντέρ – το μέλος της μπάντας Jimmy Caughty δήλωσε ότι δεν θέλει να συμβεί αυτό, καθώς πρόκειται ως  ‘’μια αρχαιολογική ανασκαφή στο παρελθόν. Κάνουμε αλλά πράγματα πλέον που θεωρούμε ότι είναι πιο σημαντικά’’.

Η ταινία του Atkins θεωρείτε ανεπίσημο ντοκιμαντέρ χωρίς άδεια δίνοντας την απάντηση στις δηλώσεις του γκρουπ με τον εξής έξυπνο τρόπο,

‘’ Αν θυμάμαι καλά η ειρωνία της ιστορίας λέει ότι χρησιμοποιούσαν ανεπίσημα και χωρίς άδεια samples στα πρώτα τους τραγούδια’’.

Το ντεμπούτο των KLF ήταν το 1987: What The Fuck Is Going On? το οποίο είχε παρά πολλά ανεπίσημα samples όπου τράβηξαν την προσοχή και των ABBA, οι οποίοι απείλησαν με μήνυση, οδηγώντας το δίδυμο KLF να αποσύρει τον δίσκο και τις πωλήσεις. 

Ο κινηματογραφιστής Atkins ως μέγας φαν της μπάντας ήθελε να αφηγηθεί την ιστορία τους  με σκοπό να συστήσει την μουσική τους σε νέο κοινό,

‘’ Σκοπός του πρότζεκτ είναι να συστήσω την ιδιοφυΐα τους σε μια γενιά που δεν τους γνωρίζει καθώς βλέπεις το φιλμ και νομίζεις ότι αυτοί οι τύποι είναι μοναδικοί. Είναι ο τέλειος τρόπος να εξιστορήσεις κάτι που δεν ειπώθηκε ποτέ ενώ καλλιτεχνικά είναι μια από τις καλύτερες εποχές του προηγούμενου αιώνα η οποία έχει θαφτεί επειδή οι πρωταγωνιστές της δεν ήθελαν να μιλήσουν για αυτήν’’.

Οι KLF οι οποίοι έκαναν τεράστιες επιτυχίες στα τέλη 80s και αρχές 90s, έφυγαν όσο μυστήρια ήρθαν, το 1992.

Ακολούθησε μια εμφάνιση στα BRIT Awards, στην οποία πυροβόλησαν με άσφαιρα όπλα στο κοινό και στο αφτερ παρτυ άφησαν ένα νεκρό πρόβατο. Με την έξοδο τους από την μουσική βιομηχανία προσπάθησαν να αποσύρουν και όλη την δισκογραφία τους. Το 2017 έκαναν την επιστροφή τους με την έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο 2023 : A Trilogy, ενώ το 2021 κυκλοφόρησαν το δικό τους ντοκιμαντέρ, Welcome To The Dark Ages, το οποίο εξιστορεί την προσπάθεια τους το 2018, να χτίσουν το People’s Pyramid, μια πυραμίδα από τούβλα με τις στάχτες μέσα τους, 34.592 νεκρών ανθρώπων.

Μετά από αυτό κυκλοφόρησαν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο Come Down Dawn, το οποίο είναι μια βελτιωμένη έκδοση του άλμπουμ τους Chill Out από το 1990 καθώς και μια νέα συλλογή με τίτλο Solid State Logik 2, η οποία περιλαμβάνει ένα σπάνιο ακυκλοφόρητο τραγούδι με τον Jarvis Cocker των Pulp.

Η συλλογή άλμπουμ ήταν η συνέχεια του Solid State Logik 1, το οποίο έχει όλες τους τις επιτυχίες, κάνοντας το πρώτο άλμπουμ όπου το κοινό τους μπόρεσε να τους ακούσει στις πλατφόρμες. 

Δείτε το τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ που αξίζει να βρείτε στο διαδύκτιο καθώς είναι άκρως απολαυστικό. 

home