Ο Terry Hall νεκρός στα 63 του

Ο Terry Hall νεκρός στα 63 του

Μία από τις πιό χαρακτηριστικές φωνές των 80ς αποχώρησε μάλλον βιαστικά. Ο Terry Hall 63 ετών, έφυγε μετά από σύντομη ασθένεια όπως ανακοινώθηκε.

Βασικό μέλος και τραγουδιστής των Specials από το 1979, μονίμως καινοτόμος και ανήσυχος, το 1982 δημιουργεί τους Fun Boy Three και το 1985 τους Colourfield.

Οι Specials κάνουν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους το 1981 με το κλασικό και εμβληματικό πλέον τραγούδι ‘Ghost Town’ που ασκεί έντονη κριτική στην Βρετανική πολιτικοκοινωνική κατάσταση του καιρού. ‘Gangsters’,’A Message To You Rudy’,’Too Much Too Young’, οι επιτυχίες στα top διαδέχονται η μία την άλλη με την ίδια ευκολία που ο Terry Hall δημιουργεί τα υπόλοιπα γκρούπ που επίσης κάνουν εξαιρετικά τραγούδια! Αξίζει ν’ακουστούν τα ‘Our Lips Are Sealed’, ‘Thinking of You’, ‘Can’t Get Enough of You Baby’ όπως και τα ‘Forever J’ και ‘Ballad of a Landlord’ από τους προσωπικούς δίσκους του.

Έντονα πολιτικοποιημένος και χρόνια μανιοκαταθλιπτικός πιθανώς από τη σεξουαλική κακοποίησή του 12 ετών απ’τόν δάσκαλό του, γράφει μουσική ιστορία για πάνω από 25 χρόνια με αξιοσημείωτα περάσματα από τόσα είδη μουσικής (ska, punk, new wave, pop/rock) .

Συμμετείχε αργότερα στις μπάντες Τerry,Blair and Anouchka και Vegas και συνεργάστηκε ανάμεσα σε άλλους με David Stewart, Bananarama, Sinéad O’Connor, Gorillaz, Tricky, Lily Allen, M.I.A., Dub Pistols.

home