David Crosby,81 : στον ουρανό της rock

David Crosby,81 : στον ουρανό της rock

Θεωρείται, με βάση επίσημα δημοσιεύματα, ένας από τους γίγαντες της ροκ καθώς επίσης και ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της έννοιας “Sex, drugs and rock n’ roll” ! Ο David Crosby έγραφε νέο album και σχεδίαζε να κάνει περιοδεία..όμως τελικά την έκανε γι’αλλού, αν μας επιτρέπεται μια πιό ροκ έκφραση.

Ιδρυτικό μέλος (φωνητικά, κιθάρα, σύνθεση) πρώτα των The Byrds(1964), αργότερα των Crosby, Stills and Nash(1968) και μετά των Crosby, Stills, Nash & Young, αρκετά ταλαιπωρημένος από ασθένειες, κατέληξε πριν λίγες μέρες, ξαφνικά, χωρίς να είναι κατάκοιτος. Για την ιστορία ας αναφέρουμε ότι ζούσε με διαβήτη τύπου Β και το 1994 ο γνωστός Phil Collins πλήρωσε για τη μεταμόσχευση συκωτιού που δέχτηκε ο David Crosby.

Προσωπικά δισκογράφησε 6 φορές τουλάχιστον γιατί είχε και αμέτρητες συμμετοχές, εμφανίστηκε στο αξέχαστο Woodstock,1969, κέρδισε τα Grammy του ενώ 5 από τους δίσκους που συμμετείχε με τα συγκροτήματά του, είναι στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα album όλων των εποχών! Θα μείνουν στην ιστορία τα καταπληκτικά αρμονικά φωνητικά του.

Ο David Crosby και τα γκρουπ του ήταν από τους αντιπρόσωπους (ανάμεσα σε άλλους) του “California sound” ρεύματος που κυριαρχούσε στα ραδιόφωνα τουλάχιστον της Αμερικής του 70 αλλά και παγκόσμια. Αργότερα συνέχισαν στη folk και country rock και έφτασαν να παιζουν μέχρι blues rock.

Σε ενδεικτική ανάμνηση :

home