Maxi Jazz. Ο τραγουδιστής των Faithless πέθανε στα 65 του

Maxi Jazz. Ο τραγουδιστής των Faithless πέθανε στα 65 του

Ο τραγουδιστής των Faithless, Maxi Jazz, πέθανε σήμερα σε ηλικία 65 ετών.

Η ανακοίνωση του συγκροτήματος γράφει: “ Ήταν ένας άνθρωπος που μας άλλαξε την ζωή με πολλούς τρόπους. Έδωσε νόημα στην μουσική μας. Ήταν ένας καλοσυνάτος άνθρωπος που ενδιαφερόταν για όλους. Ήταν τιμή και ευχαρίστηση να έχουμε δουλέψει μαζί του. Καταπληκτικός τραγουδιστής, ιδιοφυΐα, Dj, βουδιστής, μια υπέροχη παρουσία, λάτρης αυτοκινήτων, ομιλητής, όμορφος άνθρωπος με αξίες“.

Ο Jazz γεννήθηκε στο Μπρίξτον το 1957 και ξεκίνησε ως Dj στους Soul Food Cafe System το 1984. 

Η μπάντα έκανε support στους Jamiroquai, Soul II Soul κ.α. ενώ κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ, το Original Groovejuice το 1996. Λίγο μετά διαλύθηκαν.

Το 1995 ο ίδιος δημιούργησε τους Faithless μαζί με τους Rollo και Sister Bliss, κυκλοφορώντας το ντεμπούτο δίσκο τους Reverence το 1996. 

Στη συνέχεια, το 1998 το άλμπουμ Sunday 8pm προτάθηκε για το Mercury Music Prize καθώς περιλάμβανε το hit ‘God Is A Dj’ και κέρδισε πολλές ακόμη υποψηφιότητες όπως το Brit Award του 1999.

Το 2002 το τρίο έδωσε μια θρυλική συναυλία στο Glastonbury όταν κυκλοφορούσε το τρίτο άλμπουμ τους Outrospective. Το 2005 καταφέρνουν με το greatest hits Forever Faithless, να γίνουν 4 φορές πλατινένιοι και να γράψουν ιστορία με το πιο πετυχημένο χορευτικό δίσκο του 2005.

Η δυναμική τους κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα για όλα τα επόμενα χρόνια καθώς έφτασαν το 2017 να είναι headliners στο Coachella Festival της Καλιφόρνια. Συνεργάστηκαν επίσης με τον Robert Smith των Cure στη πέμπτη δισκογραφική δουλειά τους To All New Arrivals. 

Το 2020 και μετά από από 7 χρόνια απουσίας, επέστρεψαν με το άλμπουμ All Blessed. 

Το 2015 οι Faithless δημιούργησαν άλλη μια μπάντα με τίτλο Maxi Jazz & The E-Type Boys, όπου ο ίδιος έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε. 

Ακολούθησε και σόλο καριέρα, ενώ ασχολήθηκε και με την μεγάλη αγάπη του το ποδόσφαιρο ερχόμενος κοντά στην ομάδα Crystal Palace. 

Η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα τον αποχαιρετίσει αυτό το Σάββατο στον αγώνα της στην Boxing Day.

Είχε επιτελέσει μοντέλο για πορτρέτο στον διάσημο ζωγράφο Joe Simpson, όπου το έργο έφτασε μέχρι το Royal Albert Hall και το National Portrait Gallery.

home