Ο Ακης Κάτηρας μοιράζεται 10 αγαπημένα του τραγούδια για τον μήνα που πέρασε. Διαβάστε την σχετική λίστα.

Ο Ακης Κάτηρας μοιράζεται 10 αγαπημένα του τραγούδια για τον μήνα που πέρασε. Διαβάστε την σχετική λίστα.

Κάθε τέλος του μήνα, μέσα από αυτή την στήλη, θα διαλέγω 10 τραγούδια για τον μήνα που πέρασε και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Μια προσωπική λίστα χωρίς περιορισμούς ειδών μουσικής, με σκοπό να βρίσκετε συγκεντρωμένα τα τραγούδια που ξεχώρισαν.

Για τον μήνα Νοέμβριο 2022 η λίστα έχει ως εξής :


10. Soccer Mommy – Feel It All The Time

Είναι από αυτά τα τραγούδια που ταυτόχρονα είναι μελαγχολικά και αισιόδοξα. Ένας δύσκολος συνδυασμός που θέλει αρκετό ταλέντο για να επιτευχθεί. Στο τέλος της ημέρας το συναίσθημα που αφήνει είναι θετικό. Ένα ακόμη ατού που διαθέτει είναι το 90s vibe ανέμελης ζωής, σαν να σε προετοιμάζει για την επίλυση κάθε προβλήματος που θα συναντήσεις μπροστά σου. Ιδανικό άκουσμα για περισυλλογή, όσο ταξιδεύεις με το αυτοκίνητο σε μια ηλιόλουστη διαδρομή στην εξοχή. 

9. Jessica Winter – Funk This Up

Η Jessica Winter είναι από τις πιό ταλαντούχες νέες συνθέτριες εκεί έξω. Το νέο της κομμάτι είναι earworm και εθιστικό. Χωρίς να νιώθεις την εξάρτηση που σου δημιουργεί, το πετυχαίνει στο υποσυνείδητο. Όσο weirdo και να φαίνεται η ίδια στον τρόπο γραψίματος, κρατάει την μουσική εξέλιξη στον πιο φυσιολογικό τρόπο που θα έπρεπε όλοι οι νέοι μουσικοί σήμερα να ακολουθήσουν. Σίγουρα θα το ακούσεις πάνω από μία φορά θέλεις δεν θέλεις. 

8. Star B – I’ve Got Joy

Οι Star B είναι το υβρίδιο σχήμα των θρύλων Mark Broom και Riva Starr που βάλθηκαν να μας τρελάνουν και να μας ταξιδέψουν πίσω στο 1995 και στα ακούσματα της 90s house μουσικής που θριάμβευε τότε. Ένα από τα καλύτερα house κομμάτια που θα ακούσεις φέτος που τόσο μας έλειψε. Κάθε Dj που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να το έχει ήδη στην τσάντα του. 

7. Lo5ive – Fahrenheit 

Η έκρηξη της drum n bass και jungle σκηνής φέτος είναι από τα πιο ωραία συμβάντα του 2022. Εδώ ο φρέσκος Lo5ive μας δείχνει το πώς θα έπρεπε να έχει συνεχίσει η rave κουλτούρα αν ήταν ζωντανή ακόμη. Ακούστε το αν θέλετε να σηκωθείτε από τον καναπέ και δεν βρίσκετε την όρεξη να το κάνετε. 

6. Joanie – Kerosene 

Ένα μαγικό τραγούδι, γραμμένο από την υπέρ ταλαντούχα Jessica Winter, που απλόχερα το έδωσε στην εξίσου ταλαντούχα Joanie και με την φωνή της το εκτόξευσε. Βγαλμένο από ένα παράλληλο σύμπαν όπου θα ήταν μεγάλη επιτυχία των Blondie, κάνει τους κάθε Goldfrapp να απορούν πώς τους ξέφυγε μια τέτοια σύλληψη ιδέας. 

5. Maya Jane Coles – Freefall (ZeroFG remix)

Η Maya Jane Coles ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην ηλεκτρονική μουσική. Καθόλου τυχαίο καθώς εξακολουθεί να κρατάει τον δικό της χαρακτήρα σε ένα είδος μουσικής που δείχνει να στερεύει από φαντασία στις μέρες μας. Εδώ στο νέο single της η έκπληξη έρχεται από ένα UK garage remix του ZeroFG που του αλλάζει χαρακτήρα, το κάνει πιο ωμό με mellow αισθητική της Good Looking records από τα 90s. Αυτό όμως που το κατατάσσει στην μέση της λίστας μου είναι το γεγονός ότι καταφέρνει στα φωνητικά της Moxie Knox να προσθέσει και ένα r’n’b vibe. Εξαιρετικό από κάθε άποψη. 

4. Jessie Ware – Free Yourself (Melanie C remix)

Ποιός να το περίμενε ότι το 2022 η Melanie C των Spice Girls θα έκανε remix στην Jessie Ware και μάλιστα με έναν τόσο ευρηματικό acid 90s breakbeat τρόπο που θα μπορούσες να το ακούσεις στο κάθε club. Ευρηματικό μέχρι αηδίας, σου αφήνει ένα τεράστιο χαμόγελο μέχρι το τέλος που αναρωτιέσαι τι άκουσες. Εύγε. 

3. I.Jordan – Give It 2 Me

Τί να πει κανείς για μιά από τις καλύτερες παραγωγούς αυτή τη στιγμή, την I.Jordan που έρχεται από το μέλλον για να σώσει την ηλεκτρονική σκηνή. Ένα κομμάτι που είναι δημιουργημένο χάρη του σούπερ πρωτοποριακού event του Λονδίνου UnFold, καθώς χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε η ίδια να εμπνευστεί και να αλλάξει η ζωή της σε ένα βράδυ. Η εξέλιξη της χορευτικής μουσικής έχει πλέον εκπρόσωπο και αυτός ονομάζεται I.Jordan. 

2. Sega  Bodega – Kepko 

Ένα τραγούδι που δεν μπορείς εύκολα να το κατατάξεις κάπου. Το μόνο γεγονός που μπορείς να συμβιβαστείς και να συμφωνήσεις είναι ότι έρχεται από κάποιο μακρινό έτος για να μας διδάξει το πώς φτιάχνεται η μουσική στο μακρινό μέλλον. Ο Sega Bodega είναι οραματιστής και πρωτοπόρος και μαζί με την Arca οδηγούν την μουσική του αύριο. Σίγουρα από τα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς που φτάνει στο τέλος, σε αφήνει με μια αινιγματική γεύση για το πώς πρέπει να νιώσεις. Ιδιοφυΐα

1. Kelela – On The Run

Το πιο σημαντικό τραγούδι για τον μήνα που πέρασε έρχεται από την καλύτερη φωνή του 2022. Η Kelela δεν απογοητεύει ποτέ και έχει ανεβάσει τον πήχη ήδη πολύ ψηλά. Το On The Run επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά το ποσό σημαντική τραγουδίστρια είναι. Σίγουρα μέσα στα 2-3 πιο ερωτικά τραγούδια που άκουσα φέτος, αλλά ακόμη πιο σίγουρα, το πιο συναισθηματικό τραγούδι της χρονιάς. Θυμίζει πολλά αλλά και τίποτα, και αυτό από μόνο του είναι ευλογία. Βαθειά υπόκλιση.

home