O Rock N Roll θρύλος Jerry Lee Lewis απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών 

O Rock N Roll θρύλος Jerry Lee Lewis απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών 

Ο  επιδραστικός θρύλος του Rock n Roll που έγραψε το αξεπέραστο Great Balls Of Fire, Jerry Lee Lewis, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 87 ετών στο σπίτι του στο Μισισιπί. 

Ο Lewis το 2019 είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά αφού αποθεραπεύτηκε, η υγεία του ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο θάνατος του σήμερα προήλθε από φυσικά αιτία.

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στην Λουϊζιάνα και έγινε session μουσικός το 1956 στο θρυλικό στούντιο Sun Records που γέννησε ουσιαστικά το Rock N Roll, φέρνοντας τον σε επίπεδο να παίξει και να ηχογραφήσει με ονόματα όπως Elvis Presley, Johnny Cash και Carl Perkins. 

Σε όλη την καριέρα του ηχογράφησε 40 δίσκους.

Η καριέρα του επίσης στιγματίστηκε για τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα του καθώς το 1958 σε ένα ταξίδι του στην Αγγλία για περιοδεία, εμφανίστηκε πρώτη φορά με την Myra Gale Brown, την σύζυγο του ηλικίας 13 ετών, η οποία ήταν και ξαδέρφη του. Ταυτόχρονα ήταν παντρεμένος και με την πρώτη του γυναίκα. Αφού μαθεύτηκαν τα νέα η περιοδεία του ακυρώθηκε και ο Lewis αποκλειστικέ από κάθε ραδιόφωνο της εποχής. 

Επίσης έδινε αγώνα με τις εξαρτήσεις του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, ενώ συχνά είχε νομικά προβλήματα και αρκετές ασθένειες. 

Όσο τα χρόνια περνούσαν, γύρισε στην country μουσική και η καριέρα του άρχισε να ανεβαίνει σε σημείο που κέρδισε και 3 Grammy βραβεία.

home