Ο συντάκτης Άκης Κάτηρας διαλέγει τα Top 10 singles για τον μήνα που πέρασε: Απρίλιος 2022

Ο συντάκτης Άκης Κάτηρας διαλέγει τα Top 10 singles για τον μήνα που πέρασε: Απρίλιος  2022

Κάθε τέλος του μήνα, μέσα από αυτή την στήλη, θα διαλέγω τα τοπ 10 singles για τον μήνα που πέρασε και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Μια προσωπική λίστα χωρίς περιορισμούς ειδών μουσικής, με σκοπο να βρίσκετε συγκεντρωτικά τα τραγούδια που ξεχώρισαν.

Για τον μήνα Απρίλιος 2022 η λίστα έχει ως εξής 

10. Supershy – Happy Music 

Το Happy Music είναι ακριβώς ότι λέει ο τίτλος, ένα χαρούμενο disco house κομμάτι βγαλμένο από τα τέλη 90s η αλλιώς το πως θα έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το είδος μουσικής πριν το φάνε τα κυκλώματα. Χαρούμενη μουσική για όλη την ημέρα που φλερτάρει με την ιστορική γαλλική house εποχή.

9. HoneyLuv – Thr33 6ix 5ive

Η Αμερικάνα HoneyLuv εμφανίστηκε ξαφνικά πρόσφατα και από ότι φαίνεται θα μείνει κοντά μας για πολύ καιρό. Ίσως το καλοκαιρινό tech house χιτ της χρονιάς. Μη ξαφνιαστείτε αν το ακούτε από το πιο παρακμιακό beach bar μέχρι το μεγαλύτερο φεστιβάλ.

8. Carl Cox & Fatboy Slim – Speed Trials On Acid

Δύο ιερά τέρατα της ηλεκτρονικής μουσικής ενώνουν τους κόσμους τους σε μια συνεργασία έκπληξη για να μας θυμίσουν την μουσική που ξεκίνησε τα πάντα στο clubland. Acid Chicago house και Detroit techno με ένα στιχουργικό μήνυμα υπενθύμισης της πρώτης ύλης που γέννησε την ηλεκτρονική μουσική : Love, Peace & Unity.

7. James Righton – Pause 

Ο πρώην τραγουδιστής των Klaxons, James Righton μεταφέρεται σε ένα παράλληλο σύμπαν και γίνεται ο Prince. Το Pause είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Απριλίου με το σέξυ φανκ ύφος του αλλά περισσότερο θα έλεγα για την απλότητα και χαλαρότητα της μαγείας όταν τραγουδάς τονικά άτονα χωρίς να σε ενδιαφέρει. Ποτέ το συναντήσατε τελευταία φορά αυτό;

6. Chase & Status – Mixed Emotions 

Καιρό είχα να νιώσω ότι ζω μέσα στο βίντεο κλιπ με την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που σου προκαλεί η μουσική. Ένα dnb άνθεμ βγαλμένο από τις καλές παλιές εποχές του πραγματικού clubbing και drug culture που όταν τελειώνει νιώθεις ότι θέλεις να ανάψεις τσιγάρο.

5. Effy – Not Yours

H Effy είναι η ίδια η αλητεία των 90s  μετενσαρκωμενή σε γυναικείο σώμα των 20s. Έχω πολύ καιρό να  ακούσω κάτι τόσο άμεσα συνδεδεμένο με την rave κουλτούρα από τους σύγχρονους παραγωγούς που τότε δεν υπήρχαν ούτε σαν ιδέα στα σώματα των γονιών τους. Ίσως μιλάμε και για το dance τραγούδι της χρονιάς.

4. Grace Ives – Lyllaby 

Η Grace Ives αποτελεί σήμερα το καλύτερο παράδειγμα για το αμερικανικό όνειρο που παραμένει ζωντανό. Χωρίς εμφάνιση σέξυ μοντέλου, με μόνο όπλο την δημιουργικότητα της και την σχεδόν θεϊκή φωνή της, ζώντας φτωχή στη Νέα Υόρκη σε διαμέρισμα με κατασαρίδες να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας της και χωρίς υψηλούς φίλους στην βιομηχανία της μουσικής, κατάφερε φέτος να αποτελεί μια από τις πιο ελπιδοφόρες νέες τραγουδίστριες γύρω μας και να αρχίσει να παίρνει αυτό που της αξίζει. Υποκλινόμαστε.

3. Folamour – Fearless 

Οι Γάλλοι house παραγωγοί και ιππότες του ιερού δισκοπότηρου της σκηνής τους που αποτελεί μέχρι σήμερα την σοφιστικέ πλευρά του είδους, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Ο Folamour, ένας από αυτούς, αποφασίζει να μας κάνει ένα δώρο υπεροχής, κυκλοφορώντας ένα μυστικό όπλο του στα Dj Sets που ξεσήκωνε τον κόσμο. Η κατανόηση και απόλαυση της disco μουσικής σήμερα είναι προνόμιο των λίγων που μπορούν να νιώσουν την μαγεία της και να ηδονίζονται με τέτοια δώρα. Chic!!!

2. !!! – Panama Canal

Μια από τις αγαπημένες μου μπάντες αποφάσισε να γυρίσει με νέο άλμπουμ και αυτό από μόνο του δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από γιορτή. Τρία λεπτά ακουστικής αμβροσίας που αναρωτιέσαι γιατί τελείωσε. Play Repeat Play Repeat Play Repeat…

1. Hercules & Love Affair – Poisonous Storytelling

Και μόνο με την ανακοίνωση ότι επιστρέφει αυτή η μπάντα, μαζί με μέλος της από το παρελθόν (ο Antony από τους Antony & The Johnsons που πλέον σαν trans ονομάζεται Anohni από το Blind του 2008) καθώς και ότι  παίζει ντραμς ο ντράμερ των Siouxsie And The Banshees, σε πιάνει 24ωρο ρίγος. Ακόμη και ο τίτλος του – Poisonous Storytelling – είναι αρκετός για να ανεβάσεις πυρετό, για να μη μιλήσω για τους στίχους που λυρικά θα άξιζαν να βρίσκονται σε βιβλίο ποίησης. Οι πρώτες έξι λέξεις μετά τα επιβλητικά τύμπανα που ανοίγουν το κομμάτι σαν τις πύλες του παραδείσου, είναι οι εξής It Has To Be The End, που εκεί νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά και μάλλον έχεις ήδη πεθάνει και είσαι στην μετάβαση προς τον άλλο κόσμο, όπου το συγκεκριμένο τραγούδι και φωνητικά τθς avant garde Anohni σε πείθουν ότι ο Antony πάντα αποτελούσε τον αγγελιοφόρο μεταμφιεσμένο σε άνθρωπο στον πλανήτη Γη. Ποτέ άλλοτε μελωδία, φωνή και στίχοι δεν άγγιξαν την αντί(Antony???)ύλη από το χέρι για το αιώνιο ταξίδι. Ξύπνα,άκουσε το,πέθανες και δεν τον ξέρεις.

home