Οι U2 αγαπούν τους ABBA (αυτό έλειπε!)

Οι U2 αγαπούν τους ABBA (αυτό έλειπε!)

Οι U2 εμφανίστηκαν στο ραδιόφωνο του BBC για να προωθήσουν τη νέα τους δισκογραφική προσέγγιση στο ρεπερτόριό τους. Χτες 17 Μαρτίου, κυκλοφόρησε το νέο album Songs Of Surrender που περιλαμβάνει 40 από τα κλασικά πλέον τραγούδια τους σε δική τους επανεφεύρεση δηλαδή διασκευασμένα και ξανατραγουδισμένα από τους ίδιους.

Στην εκπομπή του BBC Radio 2’s Piano Room όμως εκτός από δικά τους κομμάτια, ο Bono τραγούδησε με τον μοναδικό τρόπο του το ‘S.O.S’, ένα από τα πιό γνωστά τραγούδια των ABBA !

Και είπε: “Υπάρχει κάτι στους ABBA. Το ‘Thank You For The Music’ έπαιζε πάντα τα βράδια όταν έκλεινε η τοπική pub και τραγουδούσαμε όλοι μαζί…και σίγουρα ήμουν ευτυχισμένος με τη μουσική! Και αναρωτιόμουν πολύ πριν το μιούζικαλ MAMMA MIA κλπ. τι συμβαίνει μ’αυτό το φαινόμενο!!! Κάποια στιγμή ήρθε σε ένα απ’τα show μας ο Benny Andersson (ιδρυτής των ABBA) καθώς εμείς εκτελούσαμε..μάλλον δολοφονούσαμε κανονικά το ‘Dancing Queen’ και παίξαμε μαζί…Μεγαλείο!”

Ο Edge συμπληρώνει πως είναι μεγάλοι fans και άλλων σπουδαίων συγκροτημάτων και συνθετών από γκρούπ κλπ που δεν μπορεί να φανταστεί το κοινό των U2, όπως για παράδειγμα οι Bee Gees ενώ την ίδια στιγμή ο Bono ομολογεί ότι αγαπάει τα γνωστά hits ‘Massachusetts’ και ‘Tragedy’ των Bee Gees !

Ένας ακόμα που τους αγαπούσε ήταν και το πασίγνωστο σκαθάρι John Lennon!

home