Record Store Day 2023

Record Store Day 2023

Και τί δεν περιλαμβάνει η λίστα για την φετινή ημέρα βινυλίου!

Η Record Store Day για το 2023 είναι το Σάββατο 22 Απριλίου και οι φανατικοί του βινυλίου (και όχι μόνο) μπορεί να βρείτε πολλά καλούδια στο σύνδεσμο παρακάτω! Εκτός από ανατυπώσεις και φρεσκαρίσματα σε παλιότερες κυκλοφορίες θα υπάρξουν και φέτος νέες συλλεκτικές εκδόσεις που τυπώνονται για πρώτη φορά.

Ανάμεσα σε άλλα, κυκλοφορούν για πρώτη φορά σε βινύλιο σπάνια albums και demo των Miles Davis, Chet Baker, Elvis Presley, ακυκλοφόρητα demo από τις Carole King, Dolly Parton και πολύ βασικό, ακυκλοφόρητες μίξεις του Peter Rauhofer στα singles από το ιδιαίτερο (και λίγο…τόσο δα, αποτυχημένο) album της Madonna, American Life. Θα υπάρχουν επίσης κυκλοφορίες/επανεκδόσεις από Billy Joel, The Doors, Brian Eno, Nas, Pearl Jam, Fleetwood Mac, Soul Asylum, Peter Tosh, Björk (The Fossora Remixes) και πολλούς άλλους.

Η Record Store Day μετράει ως τώρα 16 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο έθιμο, κάτι σαν Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά ας πω καλύτερα. Η σύλληψη της ιδέας για μιά μέρα-γιορτή αφιερωμένη στον δίσκο βινυλίου έγινε το 2007 όταν μαζεύτηκαν ανεξάρτητα δισκοπωλεία και εργαζομένοί τους στην Αμερική σε μια γιορτή για τους λάτρεις του είδους και βασικά της μουσικής που τελικά κατέληξε δισκογραφικό happening και στον υπόλοιπο κόσμο.

Εδώ τσεκάρεις τη λίστα και μπορείς να παραγγείλεις στα ενημερωμένα δισκοπωλεία της πόλης αν δεν τό’χεις με τον υπολογιστή σου : https://recordstoreday.com/SpecialReleases

home