Στη Σφαίρα των U2

Στη Σφαίρα των U2

Η πληροφορία δεν είναι ότι οι U2 θα παίξουν το φετινό φθινόπωρο για πρώτη φορά στο Las Vegas. Το θέμα είναι ότι οι εμφανίσεις τους θα γίνουν μέσα σε μία τεράστια σφαίρα! Τα shows κάτω από τον γενικό τίτλο ‘U2:UV Achtung Baby Live At The Sphere’ θα είναι αφιερωμένα στο album του 1991 Achtung Baby και πιθανόν μιλάμε για κάτι μεγάλο.

“Το κοινό μας ήταν πάντα το 5ο μέλος της μπάντας, μας έχει λείψει πολύ όπως και εμείς σ’ αυτό” δήλωσαν πρόσφατα οι U2 όταν ανακοίνωσαν το project. Το δημοφιλές συγκρότημα έχει να παρουσιάσει συναυλίες από το Δεκέμβρη του 2019 και όπως φαίνεται θα επανέλθουν με τον καλύτερο σφαιρικό τρόπο! Στα shows της Σφαίρας δεν θα συμμετέχει ο drummer του γκρουπ Larry Mullen Jr., λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου στη πλάτη. Δάνεισε τη θέση του για λίγο στον εξίσου δυναμικό Bram van den Berg που έχει “δέσει” ήδη με το συγκρότημα.

Εδώ και αρκετό καιρό κατασκευάζεται στο Las Vegas ένα τεράστιο ολοστρόγγυλο οικοδόμημα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, η MSG Σφαίρα και ήδη έχει φτιαχτεί η σχετική διαδικτυακή σελίδα στο ίντερνετ με τίτλο U2xsphere.com για να ρίξτε μια ματιά. Η MSG Sphere, ήταν προγραμματισμένη να ετοιμαστεί το 2021 αλλά όλα μετατέθηκαν για το 2023 λόγω Covid-19. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα έχει ύψος 119 μέτρα και χωρητικότητα 17.500-20.000 κόσμου. Πρόκειται για μια state-of-the-art εμπειρία ήχου και εικόνας με εξωτερικά (..καθίστε) 53.884 τετραγωνικά μέτρα προγραμματισμένων LED panels και εσωτερικά τη μεγαλύτερη LED οθόνη στον κόσμο συνολικού εμβαδού όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, για την ακρίβεια 14.800 τετραγωνικών μέτρων! Το τεχνολογικό θαύμα ολοκληρώνεται με το συγκλονιστικό ηχητικό σύστημα 164.000 ηχείων!!! Αυτό το τελευταίο ήταν βασική προυπόθεση για να δεχτούν οι U2 να πραγματοποιήσουν τις συναυλίες τους στον συγκεκριμένο χώρο!

Κάτι αντίστοιχο βρίσκεται στα σχέδια από την ίδια εταιρεία για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Λονδίνο αλλά προς το παρόν υπάρχουν κάποια θέματα ανταγωνισμού από άλλες τέτοιες εταιρείες μεγάλων παραγωγών. Πιστεύω να λυθούν γρήγορα γιατί πού να τρέχω μέχρι το Las Vegas…

home