Το βινύλιο ξεπερνά σε πωλήσεις το cd για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια!

Το βινύλιο ξεπερνά σε πωλήσεις το cd για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια!

Το γεγονός έχει να συμβεί, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, από το 1988 και σ’αυτό έχουν συντελέσει εκτός των άλλων οι τελευταίες κυκλοφορίες album από mega stars όπως οι Harry Styles και Taylor Swift σε Αγγλία αλλά και Αμερική.

Στο τέλος του 2022 οι πωλήσεις δίσκων σε βινύλιο ξεπερνούν το cd κατά 16% ! Δηλαδή για την ακρίβεια μετριούνται 116.8 εκατομμύρια αγγλικές λίρες από πωλήσεις δίσκων βινυλίου ενώ τα cd σταματούν στα 98 εκατομμύρια! Επιπλέον στο top των πραγματικών πωλήσεων αναφέρεται ότι τα βινύλια βρίσκονται στη 2η αγοραστική θέση ξεπερνώντας ακόμα και τα Playstation games!

Ο ανώτερος γενικός διευθυντής του βασικού εμπορικού κορμού της μουσικής βιομηχανίας (ναι,είναι μακρύ), Geoff Taylor, ενημερώνει σχετικά : το 2023 σηματοδοτεί την 75η επέτειο από τη μέρα που πρωτοτυπώθηκε το βινύλιο και σήμερα μοιάζει να αφορά το αγοραστικό κοινό σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πράγμα πολύ σημαντικό, ειδικά στον σημερινό καιρό του streaming, η αγορά δίσκων σε φυσική μορφή αποτελεί όχι μόνο απαραίτητο αλλά και απόλυτα υγιές κομμάτι της μουσικής.

home