Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του μαγικού συνθέτη Angelo Badalamenti των ταινιών Twin Peaks και Blue Velvet 

Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του μαγικού συνθέτη Angelo Badalamenti των ταινιών Twin Peaks και Blue Velvet 

Ο διάσημος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής που επηρέασε πολύ το στυλ των ταινιών του David Lynch, Angelo Badalamenti, καθώς δημιούργησε για τον σκηνοθέτη όλα του τα διάσημα soundtracks όπως Twin Peaks, Blue Velvet και Mulholland Drive, απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών.

Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε από τους συγγενείς του και όπως έγινε γνωστό, συνέβη κάτω από φυσικές αιτίες δίπλα στην οικογένεια του, στο σπίτι του στο New Jersey.

Γεννημένος στο Brooklyn το 1937, ο Badalamenti ξεκίνησε το πιάνο σε μικρή ηλικία και πήρε τα πτυχία Bachelor και Master στη Νέα Υόρκη. 

Οι πρώτες του δουλειές στον κινηματογράφο ήταν το 1973-74 με τις ταινίες Gordon’s War και Law And Disorder και άρχισε να γίνεται διάσημος με την πρώτη συνεργασία με τον Lynch το 1986 στο Blue Velvet. Από εκεί και έπειτα δούλεψε σε όλες τις ταινίες μαζί του. 

Το 1991 ο Badalamenti κερδίζει το Grammy για το καλύτερο τραγούδι (μουσικό θέμα) τηλεοπτικής σειράς στο Twin Peaks πριν την ομώνυμη ταινία που ακολούθησε μετά από δύο χρόνια.

Εκτός από τις δουλειές σαν δίδυμο, έγραψε μουσική και για άλλες πολύ γνωστές ταινίες όπως The Beach, A Nightmare on Elm Street 3, National’s Lampoon’s Christmas vacation και Wicker Man, ενώ έχει συνεργαστεί μουσικά με καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Marianne Faithful, James, Orbital, The Cranberries, Pet Shop Boys αλλά και με τους Anthrax.

home