Η θρυλική σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood απεβίωσε στα 81 

Η θρυλική σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood απεβίωσε στα 81 

Η Vivienne Westwood, γυναίκα θρύλος, σχεδιάστρια μόδας και ακτιβίστρια με ρόλο κλειδί στο punk κίνημα, πέθανε σήμερα σε ηλικία 81 ετών.

Όπως έγινε γνωστό από το ίδρυμα της “ πέθανε σήμερα, ήρεμη δίπλα στην οικογένεια της, στο Clapham του Λονδίνου. Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν αυτήν για να κάνει αλλαγές προς το καλύτερο “. 

Η Westwood επιτέλεσε σημαντικό ρόλο στο βρετανικό punk κίνημα των 70s, βοηθώντας με τις στυλιστικές της επιλογές. Στην αρχή της καριέρας της έφτιαχνε τα ρούχα για την επιχείρηση SEX που είχε μαζί με τον Malcolm McLaren. Λίγο αργότερα έγινε η προσωπική στυλίστρια των Sex Pistols. 

Κατάφερε να κάνει mainstream την ιδιαίτερη άποψη και το μοναδικό underground look που είχε, με ένα δικό της πρωτότυπο τρόπο χωρίς να χάσει ίχνος από το επαναστατικό ύφος.

Στις αρχές του 80, η Westwood λάνσαρε την δική της εταιρεία ρούχων. Η συνέχεια την βρίσκει να δημιουργεί ρούχα για κολλέγια μέχρι αεροπορικές εταιρίες. Τα ρούχα της έχουν φορεθεί από πανκιά μέχρι βασιλιάδες και από μοντέλα μέχρι σύγχρονους K-Pop stars. 

Το 2016 σχεδίασε φόρεμα για τον φανταστικό ρόλο της πρωταγωνίστριας του παιχνιδιού Final Fantasy XV και το 2008 σχεδίασε το νυφικό της Sarah Jessica Parker για την ταινία Sex And The City. 

Τα τελευταία χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο ως ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή, δημιουργώντας το Climate Revolution που το παρουσίασε αρχικά στην τελετή λήξης των παραολυμπιακών αγώνων του 2012.

Το 2020 παρουσίασε την συλλογή ρούχων της με υλικό από οργανικό βαμβάκι και υγρό δέντρων. 

home