Νεκρή η ράπερ Gangsta Boo των Three 6 Mafia

Νεκρή η ράπερ Gangsta Boo των Three 6 Mafia

Η ράπερ Gangsta Boo, μέλος του γκρούπ Three 6 Mafia, βρίσκεται νεκρή στα 43 της, την 1η Ιανουαρίου 2023.

Θεωρείται πρωτοπόρος γιατί υπήρξε από τις πρώτες γυναικείες παρουσίες στη ραπ σκηνή του Αμερικάνικου νότου. Έγραφε ποίηση από μικρή και στα 14 προκάλεσε το ενδιαφέρον του συμμαθητή της που αργότερα ίδρυσε τη hip-hop μπάντα Three 6 Mafia στο Memphis και την έβαλε στο γκρούπ.

Το 1995 κυκλοφόρησε το album Mystic Stylez των Three 6 Mafia και σύντομα θεωρήθηκε καταλύτης στη ραπ σκηνή του νότου αλλά και στη hip-hop γενικότερα λόγω του horrorcore* ήχου της μπάντας. Η Gangsta Boo που δε σταμάτησε να δημιουργεί τα δικά της mixtape, συμμετείχε στους 5 δίσκους του συγκροτήματος και δημιούργησε σχολή με το καταπληκτικό επιθετικό flow της, τον άμεσο αυτοσχεδιασμό και τη χαρισματική ανταπόκριση στο ρυθμό (τά ‘λεγε δηλαδή καλά)!

Είχε επιτυχία και στις σόλο δουλειές που ακολούθησαν ενώ παράλληλα πολλοί συνάδελφοι (Lil Jon, Gucci Mane, T.I., E-40, OutKast, The Game ) τη καλούσαν για περάσματα στα τραγούδια τους μέχρι και πρόσφατα οι Run the Jewels, Blood Orange, Latto, Yelawolf κ.α. Ετοίμαζε νέο υλικό για να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την αστυνομία, είναι πιθανό ο θάνατος να σχετίζεται με υπερβολική δόση..

Tip: *Horrorcore: όπως ίσως είναι αντιληπτό, πρόκειται για ένα hip-hop παρακλάδι με σκοτεινούς, δυστοπικούς και βίαιους gothic στίχους που αντλούν τη θεματολογία τους από τον θάνατο, τον ψυχολογικό τρόμο, ψυχικές ασθένειες και ψυχώσεις γενικότερα ενώ επίσης κάποιες φορές εμπνέονται από ανάλογες ταινίες τρόμου.

home