Το άλμπουμ Midnights της Taylor Swift γίνεται το πρώτο άλμπουμ από το 1980 που πουλάει περισσότερο σε βινύλιο παρά σε CD

Το άλμπουμ Midnights της Taylor Swift γίνεται το πρώτο άλμπουμ από το 1980 που πουλάει περισσότερο σε βινύλιο παρά σε CD

Τι άλλο να γράψουμε για το 10ο άλμπουμ της Taylor Swift καθώς σχεδόν καθημερινά καταρρίπτονται όλα τα ρεκόρ στην ιστορία.

Σήμερα έγινε η πρώτη τραγουδίστρια που καταφέρνει να πουλήσει περισσότερες κόπιες σε βυνίλιο από ότι σε CD από την αρχή των 80s, τον καιρό που πρωτοβγήκαν δηλαδή.

Το άλμπουμ Midnights μας έπιασε αδιάβαστους τον Οκτώβριο όταν βρέθηκε στην κορυφή των charts σχεδόν παντού εκτός της Ιαπωνίας όπου έφτασε μέχρι το νούμερο 7.

Αρχικά έγινε η μοναδική καλλιτέχνιδα στην ιστορία που έχει 5 άλμπουμς που πούλησαν πάνω από ένα εκατομμύριο στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους, ενώ το συγκεκριμένο άγγιξε το 1.6 εκατομμύριο αντίτυπα.

Το νούμερο αυτό έφτασε τα έξι εκατομμύρια μέσα σε δύο μήνες, ξεπερνώντας άλλο ένα ρεκόρ. Για τα πρακτικά, το άλμπουμ έχει σπάσει πάνω από 80 ρεκόρ συνολικά.

Κυκλοφόρησε σε CD και 5 διαφορετικά χρώματα βινυλίου με κάποια από αυτά να είναι limited. Το νούμερο των βινυλίων που πουλήθηκαν φτάνουν τα 800.000 αντίτυπα ενώ μόνο την πρώτη βδομάδα το νούμερο είχε φτάσει τα 575.000.

Αυτή την στιγμή είναι το πιό γρήγορο άλμπουμ σε πωλήσεις βινυλίου από το 1991, όταν ξεκίνησε να μετράει το σύστημα δεδομένων και ταυτόχρονα είναι το πιό πετυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα.

Πήρε το ρεκόρ για τα περισσότερα βινύλια από CD από τον Michael Jackson και το άλμπουμ BAD του 1987, μια χρονιά που τα πιό πετυχημένα ήταν αυτό, το soundtrack της ταινίας Dirty Dancing και το Appetite For Destruction των Guns N Roses.

Η πρόεδρος της ERA, Kim Bayley, δήλωσε ότι αυτό το μοναδικό κατόρθωμα είναι μια στιγμή απόλαυσης για όλη την μουσική βιομηχανία καθώς μετά την επανάσταση των CD, κανείς δεν πίστευε ότι θα έρθει κάποια στιγμή που θα αναγεννηθεί με τέτοιο τρόπο το βινύλιο. 

Η καταμέτρηση του 2021 έδωσε ένα σημαντικό αποτέλεσμα γιατί πέρυσι οι πωλήσεις των βινυλίων έφτασαν τα 135,6 εκατομμύρια λίρες ενώ τα CD κλείδωσαν στα 150 εκατομμύρια. Οι ειδικοί έχουν προβλέψει ότι για τη χρονιά 2022 οι δίσκοι θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των CD περίπου στα 20 εκατομμύρια. 

home