Ζευγάρι μαζεύει λίρες για να αγοράσει τα δικαιώματα του ‘Last Christmas’ και να μην ξαναπαιχτεί ποτέ!

Ζευγάρι μαζεύει λίρες για να αγοράσει τα δικαιώματα του ‘Last Christmas’ και να μην ξαναπαιχτεί ποτέ!

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια συχνά διχάζουν αλλά αυτή την φορά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ένα ζευγάρι από την Αγγλία που μισεί τo κλασικό κομμάτι ‘Last Christmas’ των Wham, μάζεψε περίπου 62 χιλιάδες αγγλικές λίρες ώστε να αγοράσει τα δικαιώματα του τραγουδιού και να μην ξανακουστεί ποτέ.

Η σύζυγος Hannah Mazetti δήλωσε ότι το μίσος για το συγκεκριμένο τραγούδι ξεκινάει 13 χρόνια πριν όταν ήταν 20 ετών και δούλευε σε ένα καφέ στην Oxford Street καθώς το αφεντικό της το “έπαιζε” συνέχεια. Ο ιδιοκτήτης του καφέ είχε σχεδιάσει μια σούπερ χαλαρή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για τις γιορτές και έγραψε cd με τα καλύτερα τραγούδια για το κλίμα της εποχής. Δεν ερχόταν συχνά στο μαγαζί όποτε δεν μπορούσε να αντιληφθεί το πόσο κουραστικό ήταν για τους υπαλλήλους του να ακούν το ‘Last Christmas’ 11 φορές σε μία μέρα.

Όταν ένας φίλος ενημέρωσε το ζευγάρι ότι η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και να κατέβει από κάθε μουσική πλατφόρμα που υπάρχει, η Hannah μαζί με τον άντρα της Tomas, είχαν την ιδέα να αγοράσουν τα δικαιώματα. Η ιδέα δίχασε τους φίλους τους, κάποιοι συμφώνησαν, άλλοι διαφώνησαν, ενώ βάση πρόσφατων δηλώσεων του ζευγαριού, ελπίζουν αυτά να είναι πραγματικά τα τελευταία Χριστούγεννα του τραγουδιού.

Οργάνωσαν μια εκδήλωση χορηγιών και μέχρι στιγμής έχουν μαζέψει 62.100 αγγλικές λίρες από 330 διαφορετικούς ανθρώπους. Δυστυχώς όμως χρειάζονται πολλά ακόμη εκατομμύρια για να γίνει πράξη η επιθυμία τους. Τα δικαιώματα του τραγουδιού ανήκουν στην Warner Music και η αξία του φτάνει τα 15-20 εκατομμύρια λίρες.

Το ζευγάρι δεν το βάζει κάτω και ευελπιστεί ότι μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα θα έχουν μαζέψει το ποσό ώστε φέτος να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα! Αν τα καταφέρουν, θα στείλουν τα masters του τραγουδιού σε ένα πυρηνικό σταθμό στην Φινλανδία “για να μείνουν εκεί τουλάχιστον 2 εκατομμύρια χρόνια”.

Το…κουρασμένο ζευγάρι επίσης έχει δηλώσει ότι δεν μισεί το συγκρότημα αλλά το τραγούδι και η κίνηση αυτή έχει να κάνει με όσους έχουν την ίδια γνώμη.

Είδωμεν….

home