Cary Grant

Cary Grant

Ο Cary Grant ήταν ένας Βρετανός ηθοποιός που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχή του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1904 στην Βρετανική Επικράτεια της Βόρειας Ιρλανδίας με το όνομα Archibald Alexander Leach και απεβίωσε στις 29 Νοεμβρίου 1986 στο Ντένβερ του Κολοράντο, Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Cary Grant είχε έναν ανεπανάληπτο τρόπο ερμηνείας, με μια μοναδική συνδυαστική γοητεία, κομψότητα και χιούμορ. Εμφανίστηκε σε πολλές επιτυχημένες ταινίες, όπως το “Bringing Up Baby,” “His Girl Friday,” “Notorious,” “To Catch a Thief” και πολλές άλλες.

Αν θα διαλέγαμε 2 ταινίες για να σας προτείνουμε θα ήταν το «North by northwest» (1959) και το «Indiscreet»(1958)

Κάποια από τα λόγια του παραθέτουμε παρακάτω

Η συνταγή μου για τη ζωή είναι αρκετά απλή. Σηκώνομαι το πρωί και πηγαίνω για ύπνο το βράδυ. Ενδιάμεσα, κρατώ τον εαυτό μου απασχολημένο όσο καλύτερα μπορώ.

Θυμάμαι μια συμβουλή που μου έδωσε ο πατέρας μου σχετικά με τα παπούτσια. … είπε ότι είναι καλύτερο να αγοράσεις ένα καλό ζευγάρι παπούτσια παρά τέσσερα φθηνά. Ένα ζευγάρι φτιαγμένο από καλό δέρμα θα μπορούσε να αντέξει τέσσερα κατώτερα ζευγάρια και, αν είναι καλά φροντισμένο, θα συνεχίσει να διακηρύσσει την καλή σου κρίση και το γούστο σου, ανεξάρτητα από το πόσο παλιό γίνεται.

Ο καθένας θέλει να είναι ο Cary Grand, ακόμη κι εγώ θέλω να είμαι ο Cary Grand

Πιστεύω ότι το να κάνεις έρωτα είναι η καλύτερη μορφή γυμναστικής

home