Kate Winslet

Kate Winslet

H Kate Winslet, κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2009 για την ερμηνεία της στην ταινία «Σφραγισμένα Χείλη», και το έχει τοποθετήσει στο μπάνιο του σπιτιού της! Όπως αποκαλύπτει στην τελευταία της συνέντευξη στο WSJ. Magazine, κρατά το αγαπημένο της Όσκαρ στο μπάνιο της. Θέλει λέει να δώσει στους καλεσμένους της την ευκαιρία να εξασκήσουν ομιλίες των Όσκαρ μπροστά στον καθρέφτη. Να κρατήσουν στα χέρια τους το πολυπόθητο αγαλματίδιο και να ξεκινήσουν έναν ευχαριστήριο λόγο.

«Το θέμα είναι να το σηκώσουν όλοι και να πούνε, “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιο μου και τον μπαμπά μου” και μπορείτε πάντα να καταλάβετε πότε κάποιος το έκανε, γιατί παραμένει στο μπάνιο για λίγο περισσότερο από την ώρα που διαρκεί ένα  πλύσιμο των χεριών», είπε η Kate Winslet «Θα βγουν με ελαφρώς ροζ μάγουλα. Είναι απίθανο».

Η Kate Winslet (Kate Elizabeth Winslet), γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1975, και είναι Αγγλίδα ηθοποιός. Έχει κερδίσει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Σφραγισμένα Χείλη, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, τρία βραβεία BAFTA, ένα βραβείο BIFA, ένα βραβείο Έμμυ, ένα βραβείο Γκράμι, ένα βραβείο AACTA και τρία βραβεία Guild ως κινηματογραφική ηθοποιός. Η Kate Winslet είναι η νεαρότερη ηθοποιός που έχει λάβει έξι υποψηφιότητες για βραβεία Όσκαρ, με επτά υποψηφιότητες συνολικά, και είναι μια από τις ελάχιστες ηθοποιούς που κέρδισε τρία από τα τέσσερα αμερικανικά βραβεία EGOT. Επιπλέον, έχει κερδίσει βραβεία από την Αυστραλιανή Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, μεταξύ άλλων, καθώς και το τιμητικό βραβείο César το 2012.

Οι ερμηνείες της στις ταινίες Iris (2001), Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού (2004), Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ (2004), Κρυφές Επιθυμίες (2006), Ο Δρόμος της Επανάστασης (2008) και Στηβ Τζομπς (2015) συνέχισαν να της δίνουν επαίνους από τους κριτικούς του κινηματογράφου. Το 2008 ο κριτικός κινηματογράφου Ντέιβιντ Έντελσταϊν την περιέγραψε ως “η καλύτερη αγγλίδα κινηματογραφική ηθοποιός της γενιάς της”.

Ήμουν ένα δύστροπο παιδί, πολύ παθιασμένο και πολύ αποφασιστικό. Αν αποφάσιζα να κάνω κάτι, τίποτα δεν με σταματούσε”.

Από τότε που ήμουν 13 ή 14 ετών, ένιωθα πάντα μεγαλύτερη από ότι είμαι στην πραγματικότητα”.

Δεν ξέρω αν είναι δεξιότητα, αλλά ήμουν πραγματικά τυχερή. Πάντα τα πήγαινα καλά με κάθε ηθοποιό που έπρεπε να συνεργαστώ. Απλώς προσπαθώ πάντα να αποδέχομαι αυτό το άτομο όσο μπορώ και να μην επικρίνω τη διαδικασία που ακολουθεί, γιατί κάθε ηθοποιός λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο”.

Η πλαστική χειρουργική και τα εμφυτεύματα στήθους είναι μια χαρά για τα άτομα που το θέλουν, αν τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα για το ποιοι είναι. Όμως, κάνει αυτούς τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους ηθοποιούς, να φαίνονται σαν φιγούρες φαντασίας για έναν κόσμο φαντασίας. Η υποκριτική είναι να είσαι αληθινός να είσαι ειλικρινής”.

home