Εσύ τι κάνεις μόλις ξυπνήσεις;

Εσύ τι κάνεις μόλις ξυπνήσεις;

Πάρα πολύ συχνά, κάθε μέρα δηλαδή, το πρώτο πράγμα που κάνω με το που ανοίγω τα μάτια μου, είναι να δω το κινητό μου. Να τσεκάρω ειδοποιήσεις ή ακόμη πιο ειλικρινά αυτό που συμβαίνει είναι να περπατάω μηχανικά μέχρι την κουζίνα για να φτιάξω καφέ, κοιτώντας την οθόνη του κινητού μου, αποσβολωμένος. Είναι μια ενστικτώδης κίνηση πλέον, γίνεται αυτόματα, ωστόσο γνωρίζω πόσο «ανθυγιεινό» είναι αυτό.

Είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις με την τεχνολογία και να ακολουθήσει μια λιγότερο παραγωγική μέρα, αν σημειώσεις την ώρα που περνάς κάθε φορά στην οθόνη, μαζεύονται τελικά ώρες! Ελέγχω το τηλέφωνό μου το πρωί χωρίς καν να το σκέφτομαι σαν διαδικασία, το κάνω πλέον εντελώς μηχανικά και είναι μια συνήθεια που είναι δύσκολο να σπάσει. Έχω διαπιστώσει ότι αν αναβάλλω το να ψάξω π.χ. στο Instagram μέχρι να κάνω μερικά άλλα βασικά πράγματα πρώτα, είναι πιο πιθανό να περάσω λιγότερο χρόνο στο τηλέφωνό μου όλη τη μέρα. Είναι κάπως σαν να ξεκινά η ημέρα αλλιώς.

Παρακάτω είναι κάποιες ιδέες για να προλάβετε να κάνετε κάτι άλλο πρώτα, πριν ελέγξετε το τηλέφωνό σας, ως το πρώτο πράγμα της ημέρας. Και αν είναι ότι το κρατάτε αναγκαστικά γιατί χτυπάει η αφύπνιση, τότε να αγοράσετε ένα ξυπνητήρι άλλο, ένα ρολόι ξυπνητήρι για το κομοδίνο σας.


Κινηθείτε: Αν έχετε μεγάλη δυσκολία στο να γυμναστείτε το πρωί, χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας ως κίνητρο. Πείτε π.χ. στον εαυτό σας ότι δεν σας επιτρέπεται να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας μέχρι να κάνετε την προπόνησή σας, είτε πρόκειται για ένα δεκάλεπτο τρέξιμο, είτε για δύο λεπτά διατάσεων στο υπνοδωμάτιό σας. Η γυμναστική πάντα βοηθά να μπουν σε τάξη οι σκέψεις και φορτίζει όλη την ημέρα με ένα αίσθημα ευεξίας, ξυπνάει το σώμα και αλλάζει την διάθεση. Τα email θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί και να σας περιμένουν μετά από τα λίγα αυτά λεπτά.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό: Αντί να αφήνετε το smartphone σας στο κομοδίνο του κρεβατιού σας, τοποθετήστε ένα γεμάτο ποτήρι νερό εντός της ακτίνας χεριού σας και τοποθετήστε το τηλέφωνό σας κάπου αλλού. Λιγάκι πιο μακριά. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ως ξυπνητήρι, μπορείτε να το τοποθετήσετε εκτός εμβέλειας (πράγμα που θα σας βοηθήσει επίσης να αντισταθείτε στον πειρασμό να πατήσετε το κουμπί snooze αλλά και να σηκωθείτε για να το κλείσετε). Το να ενυδατωθείς το πρωί, πριν ελέγξεις το τηλέφωνό σου ή πριν φτιάξεις τον καφέ σου, είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνηθίσεις να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές γενικά.

Ελέγξτε την λίστα των εργασιών σας: Παρόλο που είναι βολικό να κρατάτε σημειώσεις στο τηλέφωνό σας, τίποτα δεν ξεπερνάει ένα καλό σημειωματάριο για να κρατήσετε τις σκέψεις σας, τις λίστες σας και τις δουλειές σας οργανωμένες. Πριν καν σκεφτείτε να ελέγξετε το τηλέφωνό σας, σκεφτείτε το πρόγραμμά σας και γράψτε μερικούς στόχους για τη μέρα.

Προετοιμαστείτε για την ημέρα: Το να σηκώνεστε και να αρχίζετε αμέσως την προσωπική σας ρουτίνα υγιεινής, βοηθά πολύ να αυξήσει την ενέργειά σας. Όποια και αν είναι αυτή, με οποιαδήποτε σειρά, είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει να κάνετε κάτι άλλο ως το «πρώτο πράγμα το πρωί», πριν ψάξετε νέα ή ελέγξετε το email σας.

Στρώστε το κρεβάτι σας: Εντάξει, old time classic, αλλά ένα λεπτό να παραταθεί η συνήθεια του τηλεφώνου, είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα. Είναι για το mindset. Βλέπεις κάτι εύκολο, απλό, να είναι ολοκληρωμένο. Μετά, μπορεί να ακολουθήσει και κάποιο επόμενο. Επίσης, το να στρώνετε το κρεβάτι σας το πρωί αποδεδειγμένα αυξάνει την παραγωγικότητα και συχνά προωθείται ως ένα από τα πράγματα που οι επιτυχημένοι / ευτυχισμένοι / δημιουργικοί άνθρωποι κάνουν καθημερινά. Επιπλέον, πάντα είναι ωραίο το αίσθημα να επιστρέφετε σε ένα προσεγμένο κρεβάτι κάθε βράδυ.

home